Składniki:

 

1 opakowanie ciasta francuskiego

2 filety z piersi kurczaka

2 cebule

4 ogórki konserwowe

4 kawałki papryki konserwowej

10 dag. startego żółtego sera

przyprawa do gyrosa

majonez

keczup

vegeta

1 jajko

olej

Wykonanie:

 

Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na oleju. Ogórki pokrój w grubszą kostkę, paprykę w paseczki, dobrze osącz. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Blachę wyłóż 3/4 ciasta. Ułóż mięso, posmaruj majonezem i keczupem. Ułóż warzywa, posyp vegetą, posmaruj majonezem i keczupem, posyp serem. Z reszty ciasta ułóż paski, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 minut w 200 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *