FRANCUSKIE CHRUPIĄCE BABECZKI

Składniki:

 

1 opakowanie ciasta francuskiego

1/2 kg. truskawek

4 łyżki masła

4 łyżki cukru kryształu

5 łyżek mąki

olej

 

Wykonanie:

 

Ciasto francuskie rozwiń, wytnij kwadraty (powinno wyjść 12 sztuk). Foremkę do muffinek lub foremki do babeczek lekko posmaruj olejem. Każdą napełnij ciastem, z brzegów uformuj koszyczek. Truskawki opłucz, osusz, zdejmij szypułki. Każdą przekrój na pół lub na ćwiartki, napełnij wyłożone ciastem babeczki. Miękkie masło utrzyj w palcach z cukrem i mąką. Pokrusz w palcach lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach wprost na babeczki obficie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury. 200C. piecz 15 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *