Składniki:

50 dag. wieprzowiny mielonej

1 kukurydza konserwowa

1 papryka czerwona

1 łyżka słodkiej papryki

2 jajka

3 łyżki bułki tartej

olej do smażenia

 

Wykonanie:

 

Mięso przyprawiam solą i obficie pieprzem, następnie łączę z odsączoną z puszki kukurydzą, strąkiem czerwonej papryki pokrojonym w drobną kostkę oraz dodaję łyżkę słodkiej papryki.  Wbijam  jajka i dodaję bułkę tartą, wyrabiam masę mięsną. Formuję frykadelki i smażę je na gorącym oleju na złoty kolor. Wyjmuję z patelni, odsączam z nadmiaru tłuszczu.. Podaję polane sosem czosnkowym (jogurt, majonez. czosnek) i z gotowanymi, nie tłuczonymi ziemniakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *