Składniki:

 

3-4 udka kurczaka

2 strąki papryki,

25 dag. pieczarek

2 łyżki koncentratu  rosołu z drobiu lub 2 kostki bulionu

2-3 łyżki przecieru pomidorowego

2-3 cebule

2 ząbki czosnku

sól

cukier

tłuszcz

 

Wykonanie:

 

Udka upiec na suchej blasze w piekarniku, po czym zdjąć z nich skórę, mięso pokroić w paseczki i ułożyć na blaszce. Na patelni podsmażyć pokrojone: cebulę, paprykę i pieczarki. Odcedzić na sicie. Koncentrat rosołu rozpuścić w dwóch szklankach wody, dodać cukier, przecier pomidorowy, czosnek. Zagotować i wymieszać z 0 warzywami. Mięso zalać sosem, wymieszać, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika, żeby się zapiekło. Podawać  z ryżem na sypko.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *