GALARETKOWA FANTAZJA

Składniki:

2 galaretki (np. truskawkowa i agrestowa)

2 pomarańcze

25 dag. Śmietany 30%

1 opakowanie serka homogenizowanego truskawkowego

1opakowanie cukru waniliowego

mięta do dekoracji

Wykonanie:

Galaretki przygotuj oddzielnie według instrukcji. Odstaw do stężenia. 2 Pomarańcze umyj, przekrój na pół, wydrąż miąższ. Skórki napełnij galaretkami. Schłodź. Resztę galaretek przelej do naczynia wyłożonego folią (ułatwi to ich wyjęcie). Wstaw do lodówki. Gdy stężeją, pokrój w kostkę. Śmietanę ubij, połącz z cukrem waniliowym i serkiem. Porcje kremu posyp galaretkami. Połówki pomarańczy pokrój na ćwiartki. Całość udekoruj miętą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *