GAZAPACHO ANDULAZYJSKIE

Składniki:

 

60 dag. pomidorów

40 dag. ogórków świeżych

1 mały strąk papryki czerwonej

1 mały strąk papryki żółtej

1mały strąk papryki  zielonej

1 cebula,

2-3 ząbki czosnku

2 kromki białego chleba tostowego

2 szklanki  wody

1  łyżka octu winnego

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

 

Obrać i pokroić: mały ogórek, twardy pomidor, po pół strąka każdej papryki i włożyć do osobnych miseczek. Resztę warzyw też drobno pokroić, dodać chleb, olej oraz wodę i zmiksować  lub przetrzeć przez sito. Zupę doprawić solą i pieprzem, bardzo mocno schłodzić, a przed podaniem wrzucić kostki lodu. Podawać z pokrojonymi warzywami ułożonymi w osobnych miseczkach.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *