Składniki:

1/2 kg. mięsa mielonego

1/2 szklanki kaszy manny

1/4 kapusty białej średniej

1 jajko

1 cebula

sól

pieprz

koncentrat pomidorowy

Wykonanie:

Do miski dać mięso mielone, kasze manną, kapustę białą ( którą należy posiekać bardzo drobno )i jajko. Doprawić do smaku, i wszystko razem wymieszać. Następnie formować jak kotlety mielone . Na patelnie z podgrzanym olejem układać uformowane gołąbki. Podsmażyć z jednej i drugiej strony. Następnie na każdego gołąbka położyć łyżeczką po trochę koncentratu pomidorowego i podlewać co jakiś czas wodą aż utworzy się sos. Tak gotowe gołąbki można podac z ryżem lub ziemniakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *