GOŁĄBKI MEKSYKAŃSKIEW KAPUŚCIE

1  średnia główka kapusty

1 kg. mielonego mięsa

1 szklanka ryżu ugotowanego

3 jajka

2  cebule

2 kostki rosołowe  rozpuścić w 2 szklankach wody

2  łyżki koncentratu pomidorowego

? szklanki oleju

natka pietruszki

bułka tarta

ziele angielskie

liść laurowy

pieprz

sól do smaku

2łyżeczki papryki mielonej słodkiej

? łyżeczki papryki ostrej

 

Wykonanie:

 

Kapustę pokrojoną w dość spore kawałki przesmażamy na oleju, następnie zalewamy bulionem. Dodajemy koncentrat pomidorowy ,ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i paprykę mieloną. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym ryżem, przesmażoną cebulką, jajkiem, bułką może być bułka tarta, natką pietruszki, dodać czosnek ,sól i pieprz. Uformować kotleciki, wkładamy do garnka z kapustą i dusimy 30 do 40 minut, podawać z ziemniakami lub ryżem ale i same dobrze smakują.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *