GOLONECZKI Z INDYKA

Składniki:

5 małych golonek z indyka

Marynata :

1 łyżeczka przyprawy do kurczaka pieczonego

1 łyżeczka czosnku granulowanego

1 łyżeczka słodkiej papryki

3 szczypty mix chili

1/2 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki pieprzu

4 łyżki sosu sojowego jasnego

1/2 szklanki piwa

3 łyżki oleju

 

Wykonanie:

 

Umyte i osuszone golonki wrzucić do sporego woreczka. Dodać wszystkie składniki marynaty. szczelnie zawiązać worek i wymasować golonki. Woreczek z zawartością włożyć na noc do lodówki. następnego dnia wyłożyć golonki do naczynia żaroodpornego razem z marynatą. Przykryć pokrywką, wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić go na 150 C. a zegar na 120 minut.Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby golonki się zrumieniły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *