GROCHÓWKA NA WĘDZONCE

Składniki:

 

30 dag boczku wędzonego

1- 2 wędzone wieprzowe ogony ( mogą być wędzone kości od schabu)

2 ząbki czosnku

50dag. grochu łuskanego

30 dag. kiełbasy

liść laurowy

2 łyżki majeranku

2 – 3marchewki

natka pietruszki

pieprz

sól do smaku

1 pietruszka

ziele angielskie

30 dag. ziemniaków

50 dag. kiszonej kapusty

 

Wykonanie:

Groch namoczyć przez około1 godzinę a potem ugotować na pół miękko, dodać wędzone ogony wieprzowe i pokrojone w kostkę warzywa, dołożyć dodatki i gotować do miękkości. Kiełbasę i boczek pokroić w niewielkie kosteczki, przesmażyć osobno i dodać do grochu. Doprawić do smaku , jeszcze trochę pogotować. Natkę pietruszki pokroić i dodać po ugotowaniu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *