GRZYBY W ZALEWIE OCTOWEJ

Składniki;

grzyby według uznania(prawdziwki ,podgrzybki)
cebula

Zalewa;

1 szklanka octu 10%
2 i 1/2 szklanki wody
1 łyżka soli
3 łyżki cukru
ziele angielski
pieprz ziarnisty
listek laurowy
gorczyca

Wykonanie;

Grzyby oczyści opłukać dokładnie i gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Po tym czasie odsączyć na sicie ,powkładać do słoików i na wierzch dodać po 1-2 plasterki cebuli wcześniej sparzonej gorącą wodą.

Zalewa;

Zalewę zagotować i zalać grzyby ułożone w słoikach. Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 -15 minut.Po tym czasie wyciągnąć z wody na ściereczkę na blacie wystudzic.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *