Składniki:

1kg.mięso  wołowe lub wieprzowe
3sztukiCebuli
1kg.ziemniaki
4- 5 ząbków czosnku
2łyzki papryki słodkiej
2łyżki majeranku
1 łyżeczka kminku mielonego
szczypta Chili
Kostki bulionowe Knorr 1 kostka na 0,5 litra
Sól i pieprz do smaku
Mąka do obtoczenia mięsa
Oliwa parę łyżek

Wykonanie:

 

Mięso pokroić w kostkę jak na gulasz, obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie w garnku.Cebulę pokroić w  kostkę tak jak mięso.Czosnek drobno posiekać i też włożyć do garnka.Przygotować rosół z kostek Knorra najlepiej drobiowych i zalać składniki w garnku tak aby zostały przykryte.Do tego dodać kminek, majeranek, paprykę słodką i( chili jak ktoś chce) gotować.W tym czasie obrać ziemniaki. Pokroić w kostkę podobnie jak mięso wsypać ziemniaki, uzupełnić w miarę potrzeby wodą  gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie Danie jest gotowe. Doprawić do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *