GULASZ Z SERC INDYCZYCH

Składniki:

 

1 kg. serc z indyka

30-40 dag. pieczarek

4-5 cebu

1 szklanka śmietany 18%

2-3 łyżki mąki

2-3 łyżki oliwy

sól

pieprz

słodka i ostra papryka

kilka gałązek natki

 

Wykonanie:

Na patelni, włóż serca, smaż na małym ogniu 15-20 minut. Cebule obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Razem z cebulą dodaj do serc. Duś do miękkości. Przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do gulaszu, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku. Gulasz posyp grubo posiekaną natką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *