GULASZ ZIEMNIACZANY

Składniki:

 

2 kg. ziemniaków

1 kg. grubych parówek

1 kg. cebuli

6 ząbków czosnku

70 dkg. pieczarek

1 koncentrat pomidorowy 200 g.

1 łyżka papryki słodkiej w proszku

1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

kucharek

sól

pieprz

maggi w płynie

olej do smażenia

2 łyżki mąki

liść laurowy

ziele angielskie

 

Wykonanie:

 

Parówki obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek przecisnąć przez praskę.Obrane pieczarki pokroić na ćwiartki,ziemniaki w kostkę.W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej,wrzucić parówki,obsmażyć,dodać cebulę,czosnek,pieczarki i razem przesmażyć.Dodać ziemniaki,koncentrat,liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy i wymieszać.Zalać wodą,żeby było równo z ziemniakami i dusić na małym ogniu do miękkości ziemniaków.Mąkę rozmieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Doprawić do smaku dodać magii  w płynie.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *