Składniki;

2 bułki do hod dogów
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 kiełbaski cielęce
sól
pieprz

Sos;

1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny

Wykonanie;

Bułki podgrzać na parze lub w piekarniku.Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek i pokrojoną w słupki cebule.Smażyć aż cebula zmięknie- można dolać odrobinę wody.Dodać kiełbaski ,doprawić solą i pieprzem.

Sos;

Wymieszać wszystkie składniki sosu.Ogórki pokroić na plasterki.Bułki posmarować w środku sosem,włożyć kiełbaski podsmażoną cebulę i plasterki ogórka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *