HOT DOG NEW YORK CITY

Składniki;

2 bułki do hod dogów
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 kiełbaski cielęce
sól
pieprz

Sos;

1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
1łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny

Dodatki;

2 ogórki konserwowe

Wykonanie;

Bułki podgrzać na parze lub w piekarniku.Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić posiekany czosnek i pokrojona w słupki cebulę.Smażyć aż cebula zmięknie- można dolać odrobinę wody.Dodać kiełbaski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać wszystkie składniki sosu.Ogórki pokroić w plasterki.Bułki posmarować w środku sosem, włoży kiełbaski podsmażoną cebulę i plasterki ogórka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *