INDYCZE ROLADKI

Składniki:

 

50 dag. zielonych szparagów

50dag. białych szparagów

4 sznycle z indyka

pieprz

2 łyżki oleju

1-2 czerwone chili

1 pęczek tymianku

1 ząbek czosnku

2 puszki pomidorów

1 cebula

cukier

sól

Wykonanie:

 

Szparagi oczyścić. Białe obrać na całej długości, zielone  do 1/3 wysokości. Białe przeciąć wzdłuż na pół, gotować 4-5 minut w lekko posolonym wrzątku. Zielone rozciąć wzdłuż, dodać do białych po około 2 minutach gotowania. Odcedzić. Sznycle włożyć pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Rozłożyć na nich białe i zielone szparagi. Zwinąć. Smażyć 3- 4 minuty na łyżce oleju. Ułożyć w żaroodpornej formie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 C. Piec 8-10 minut ,chili posiekać, tymianek posiekać część odłożyć. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić na nim czosnek i cebulę. Dodać tymianek, chili i rozgniecione pomidory razem z zalewą. Chwilę gotować  .Sos przyprawić solą,  pieprzem i cukrem. Gotowe roladki wyjąć z piekarnika. Polać przygotowanym sosem. Udekorować odłożonymi gałązkami tymianku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *