Składniki:


Ciasto:
25 dag. margaryny(najlepiej masła)
1 szklanka cukru
5 jajek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2i 1/2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa jabłkowa:
5 obranych i potartych na grubej tarce jabłek
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżki bułki tartej
3 łyżki cukru
Wykonanie:
Wszystkie składniki ciasta połączyć na jednolitą masę jak na babkę. Połowę ciasta wyłożyć na blachę posmarowaną i wysypaną bułką tartą lub mąką. Na wierzch ciasta wyłożyć wymieszaną masę jabłkową i na jabłka drugą połowę ciasta. Piec 35-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *