Składniki:

6jajek
15 dag. pieczarek
15 dag. tłuszcz
sól
pieprz
1/2pęczka natki pietruszki ,lub szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
liście sałaty do dekoracji

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka. Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na tłuszczu i ostudzić. Pieczarki i żółtka przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy do smaku sól, pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki lub szczypiorku. Do masy dodajemy majonez według uznania i całość mieszamy. Masą napełniamy puste białka, najlepiej łyżeczką. Połówki faszerowanych jajek układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy posiekaną natką pietruszki .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *