Składniki;

6 jajek
20 dag. parzonych krewetek koktajlowych
2 łyżki posiekanej dymki
1 łyżka posiekanego koperku
2 łyżeczki musztardy
1 łyżka soku z cytryny
½ łyżeczki ostrego sosu chili
sól

pieprz

Wykonanie;

 
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Odłożyć 12 krewetek, resztę posiekać nożem. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane krewetki i pozostałe składniki dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniać połówki białek. Kopczyk farszu udekorować krewetką i gałązką kopru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *