Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

10 dag. chudej szynki

2 łyżki natki pietruszki

1 łyżeczka ostrej musztardy

2 łyżki majonezu

1 świeży ogórek

kilka listków sałaty

kilka gałązek natki pietruszki

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka obrać ze skorupek, ostrym nożem ściąć czubek na 2/3 wysokości i delikatnie wyjąć żółtka. Ścięte części białek i szynkę bardzo drobniutko pokroić. Utrzeć żółtka z solą, pieprzem, musztardą na jednolitą masę, włożyć posiekane białka, szynkę i natkę. Tak przygotowaną masą napełnić białka. Z dokładnie umytego ogórka odkroić 6 grubych krążków, każdy wydrążyć i umieścić na nim faszerowane jajo. Podawać na półmisku wyłożonym liśćmi  sałaty, udekorowane majonezem i natką pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *