Składniki:

jajka według uznania

majonez

sól

pieprz

Farsz:

pieczarki

żółty ser

koperek

natka pietruszki

ketchup

szynka

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo . Ostudzić , obrać, przekroić na połówki i ostrożnie wydrążyć żółtka . Przygotować farsz i nadziewać jajeczne miseczki .

Farsz pieczarkowy:

Kilka pieczarek umyć, pokroić w bardzo drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle. Po wystudzeniu rozdrobnić razem z żółtkami najlepiej za pomocą widelca. Dodać majonez i przyprawy .

Farsz serowy:

Ser żółty zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami , wymieszać z żółtkami i majonezem . Przyprawić do smaku .

Farsz szynkowy:

Szynkę konserwową drobniutko posiekać , dodać ugotowane żółtka i przyprawy. Wymieszać z ketchupem.

Farsz ziołowy:

Żółtka wymieszać z posiekanym koperkiem , szczypiorkiem i natką pietruszki . Połączyć z majonezem , solą i pieprzem doprawić do smaku .

Wierzch przybrać zieleniną , kleksem ketchupu , plasterkiem rzodkiewki, pomidorem lub ogórkiem zielonym.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *