JAJKA FASZEROWANE W SKORUPKACH

Składniki:

6 jajek

3 łyżki masła

3 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku

4 łyżki bułki tartej

sól

pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. By nie pękały, nakłuj skorupki na szerszym końcu. Ostudź  i osusz. Ostrym nożem przetnij na pół  wzdłuż jajka. Wydrąż nie uszkadzając skorupek. Białka i żółtka drobno posiekaj, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z 2 łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przypraw do smaku solą i  pieprzem .Masę jajeczną nałóż do skorupek posyp bułka tartą .Resztę masła roztop na patelni połówki jajek ułóż bułka tartą do spodu. Przykryj i trzymaj na ogniu przez kilka minut. Podawaj na ciepło.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *