JAJKA FASZEROWANE Z TUŃCZYKIEM

Składniki:

 

5 jajek

1 puszka tuńczyka

sól

pieprz

musztarda

majonez

2-3liście sałaty do dekoracji

Wykonanie:

 

Jajka ugotować na twardo zalać zimną wodą wystudzić obrać.  Jajka obrać wydrążyć żółtka, uważać aby nie uszkodzić białka. Tuńczyka   odcedzić z zalewy,przełożyć do miseczki, dodać żółtka i widelcem wszystko zmiażdżyć,żeby nie było grudek dodać według swojego gustu i smaku musztardy ,pieprzu i majonezu,jeżeli mało słone to dodać soli .Na półmisku ułożyć zieloną sałatę na sałacie poukładać białka . Farsz przełożyć do szprycy i wciskać masę w miejsca gdzie były żółtka.udekorować według swojego uznania

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *