Składniki:
4 plastry ulubionej wędliny
4plastry sera żółtego
4 bułki kajzerki
wędliny # 2 łyżki posiekanego
2 łyżki posiekanego szczypiorku
4 jajka
sól
pieprz,
mielona słodka papryka
ogórki do dekoracji
pomidory do dekoracji
Wykonanie:
Z bułek zetnij wierzch, wydrąż trochę miąższu ze środka. Wędlinę i ser pokrój drobną kostkę. Napełnij nimi kajzerki. Do każdej wbij po jednym jajku, oprósz solą, pieprzem słodką papryką. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 C piekarnika, zapiekaj około 10 minut, aż białko się zetnie, a wierzch bułek zbrązowieje. Grzanki wyjmij z piekarnika, osyp szczypiorkiem, podawaj gorące, z plasterkami ogórka i pomidora. Grzanki możesz polać keczupem.