JAJKA W GRZANKACH Z WĘDLINĄ

Składniki:

4 plastry ulubionej wędliny

4plastry sera żółtego
4 bułki kajzerki

wędliny # 2 łyżki posiekanego

2 łyżki posiekanego szczypiorku

4 jajka

sól

pieprz,

mielona słodka papryka

ogórki do dekoracji

pomidory do dekoracji

 

Wykonanie:

 

Z bułek zetnij wierzch,  wydrąż trochę miąższu ze środka. Wędlinę i ser pokrój  drobną kostkę. Napełnij nimi kajzerki. Do każdej wbij po jednym jajku, oprósz solą, pieprzem  słodką papryką. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 C piekarnika, zapiekaj około 10 minut, aż białko się zetnie, a wierzch bułek zbrązowieje. Grzanki wyjmij z piekarnika, osyp szczypiorkiem, podawaj gorące, z plasterkami ogórka i pomidora. Grzanki możesz polać keczupem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *