JAJKA W KOSZULKACH NA SAŁATCE

Składniki:

 

1 opakowanie mieszanych sałat

2 pomidory

1puszka tuńczyka

1/2 pęczka szczypiorku

2 jajka

sól

pieprz

3 łyżki octu winnego

 

Wykonanie:

 

Na talerzu ułóż sałaty. Pomidory pokrój na cienkie plastry, ułóż na sałacie, oprósz solą i pieprzem. Szczypiorek posiekaj. Na pomidorach ułóż osączonego tuńczyka, posyp szczypiorkiem. Wodę wlej do garnka na wysokość około 15 cm. zagotuj. Wlej ocet, zagotuj. Jajka (oddzielnie) wbij do miski. Łyżką zagarnij wodę tak, by powstały okręgi. Wlej jajko, zagarnij, by białko owinęło żółtko. Gotuj 2-3 minuty Jajko wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na sałatce .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *