JAJKA W SKORUPCE MIGDAŁOWEJ

Składniki:

 

4 jajka ugotowane na twardo

1 surowe jajko

5 dag  płatków migdałowych

1 łyżka śmietany kremówki

gałka muszkatołowa

sól

pieprz

masło do smażenia

Wykonanie:

 

Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, by jak najmniej uszkodzić skorupki. Ostrożnie wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj. Połowę płatków migdałowych posiekaj. Dodaj śmietanę, surowe jajko i posiekane jajka na twardo połącz, przypraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Masą nadziej skorupki od jajek, obtocz w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *