Składniki:

 

1kg. papryki

1 kg .marchwi tartej

1kg. ogórków

1kg, cebuli

1kg kapusty

1kg. pomidorów zielonych

 

Zalewa:

2szklanki octu

3 łyżki soli

2 szklanki cukru

2 szklanki oleju

Dodatkowo:

liść laurowy

ziele angielskie

 

Wykonanie:

 

Paprykę pokroić w paseczki. Marchewkę utrzeć na tarce jarzynowej .Ogórki pokroić w talarki. Cebule w piórka. Kapustę poszatkować. Pomidory pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć dodać zalewę wymieszać .Sałatkę nałożyć do słoików i każdego słoiczka dać po 1 zielu angielskim i liściu laurowym pasteryzować 25 minut od chwili zagotowania się wody w garnku.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *