JARZYNOWA Z KAPUSTĄ NA KURCZAKU

Składniki:

 

1opakowanie mrożonki marchewka z groszkiem (45 dag)

3 podudzia kurczaka

1główka białej kapusty

1/2 pęczka koperku

6 dużych ziemniaków

sól

pieprz

przyprawa do zup

4 łyżki śmietany30%

Wykonanie:

Udka umyj, oczyść, zalej w rondlu wodą. Ugotuj. Kapustę oczyść, poszatkuj. Dodaj do rondla z mięsem, wsyp mrożoną marchewkę z groszkiem (w lecie możesz dodać świeże warzywa). Wymieszaj .Gotuj na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, dogotuj. Posyp przyprawą do zupy. Śmietanę wymieszaj z kilkoma łyżkami zupy, dodaj do rondla z zupą. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *