Składniki:
40 dag. Oczyszczonych truskawek
2/3 szklanki białego wina
4 łyżeczki żelatyny
20 dag. mielonego twarogu
1 kubeczek jogurtu(20 dag.)
4 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
1/2 żelatyny namocz,rozpuść i wymieszaj z winem. Truskawki pokrój na kawałki. Keksową foremkę wyłóż folią. Na spodzie rozłóż 1/2 truskawek i zalej 1/2 winnej galaretki. Schłodź. Resztę żelatyny namocz i rozpuść. Jogurt wymieszaj z serem oraz cukrem pudrem. Dodaj żelatynę. Połowę pianki rozsmaruj na stężałej galaretce. Schładzaj 30 minut. Na piance rozłóż truskawki zalej resztą galaretki. Kiedy stężeje rozsmaruj na niej resztę pianki. Wstaw do lodówki na 8 godzin.