JOGURTOWE Z JAGODAMI

Składniki:

Ciasto

6 jajek

5 szklanek mąki pszennej

3 szklanki cukru

4 łyżeczki cukru waniliowego

2 szklanki jogurtu naturalnego

1 szklanka oleju

4 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

60 dag. jagód lub innych owoców

cukier puder

Wykonanie:

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodać jogurt, olej. Delikatnie wymieszać. Dodawać stopniowo przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na blachę. Posypać umytymi i osuszonymi jagodami. Widelcem wcisnąć je lekko w ciasto. Piec około55- 60 minut w temperaturze 190 C. Upieczone ciasto wystudzić, oprószyć cukrem pudrem.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *