Składniki;

Ciasto:

1i 1/2 szklanki mąki
12 i 1/2dag.margaryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 żółtka
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki śmietany
1 budyń czekoladowy bez cukru

Masa serowa;

3 jogurty greckie (po 400 ml.)
8 jajek
1 szklanka cukru
10 dag. rodzynek namoczonych wcześniej jak kto lubi
2 budynie waniliowe bez cukru
3/4 szklanki oleju

Wykonanie;
Ciasto;

Z podanych składników zagnieść ciasto i rozłożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C. przez 10-15 minut.

Masa serowa;

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka i dokładnie połączyć. W drugiej misce połączyć jogurty, budynie i rodzynki otoczone w mące i na końcu dodać olej. Wylać na podpieczone ciasto i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170C. przez około 60-70 minut. Po ostygnięciu polać polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *