KAPUSTA DUSZONA Z BOBEM W ŚMIETANIE

Składniki:

 

1mała główka młodej kapusty

1/2 kg. bobu

1/2 szklanki śmietany 18%.

1 łyżka mąki

1 pęczek koperku

2 łyżki posiekanej natki

sól

pieprz

Wykonane:

 

Kapustę oczyść, poszatkuj, zalej wodą gotuj do miękkości. Nadmiar wody odlej kapustę dokładnie ubij tłuczkiem. Wlej śmietanę, wsyp mąkę, wymieszaj, zagotuj .Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie.Odcedź, ostudź, obierz. Dodaj do kapusty. Natkę i koperek umyj, osusz, posiekaj. Dodaj do kapusty, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *