Składniki:

 

2i 1/2 kg. karczku wieprzowego

4-5 ząbków posiekanego czosnku

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka papryki

2 łyżeczki majeranku

1i 1/2 łyżki musztardy francuskiej

1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

1i 1/2 łyżeczki soli

1/3 szklanki oleju

1 płaska łyżeczka suszonego tymianku

1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać,natrzeć karczek i odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Piec w rękawie foliowym lub w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem około 2,5 godziny w temperaturze180C. Po upieczeniu wyjąć mięso z piekarnika i odstawić aby mięso odpoczęło .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *