Składniki:

 

1,5 kg. karkówki

150 ml. wody

2 cebule

1 marchewka

2 ząbki czosnku

gałązka tymianku

100 ml. octu winnego

1 strąk papryki

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Mięso natrzyj solą i pieprzem Umieść w dopasowanym naczyniu Jedną cebulę, marchewkę i czosnek obierz pokrój zalej wodą, zagotuj dodaj tymianek gotuj3  minuty wystudź. Wymieszaj z octem. Marynatą zalej mięso. Odstaw je na dobę w chłodne miejsce, obracaj co kilka godzin. Warzywa z marynaty umieść na dnie brytfanny. Połóż na nich mięso. Piecz około godziny w 200 C. polewając marynatą. Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę, piecz jeszcze około 30 minut w temp. 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *