Składniki;
1i 1/2 kg. karkówki wieprzowej
1 opakowanie marynaty do kurczaka Knorr
4 łyżki oleju roślinnego
1 łyżka czosnku granulowanego
Wykonanie;
Marynatę rozmieszać z olejem i posmarować nią całą karkówkę. Posypać ją czosnkiem . Przełożyć mięso do pojemnika, zamknąć i wstawić na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 200 C. a karkówkę obwiązać grubszą nicią nadając jej równiejszy kształt. Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika Piecz około 30 minut a gdy się zrumieni przewrócić na drugą stronę, zmniejszyć temperaturę do 170 C. podlać 1/2 szklanki gorącej wody i piecz około 2 godzin polewając co jakiś czas wytworzonym sosem. Po upieczeniu a przed podaniem odstawić mięso na jakieś pół godziny żeby odpoczęło i dopiero pokroić na plastry.