KARKÓWKA ŚMIETANOWO-CEBULOWA

Składniki:

 

1 kg. karkówki

1 opakowanie  zupy cebulowej

1 opakowanie zupy borowikowej

1/2 litra śmietany  kremówki

sól

pieprz

1-2 torebki kaszy z warzywami

 

Wykonanie:

 

Karkówkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zupę borowikową i cebulową (proszki) wymieszaj. Posyp mięso, dokładnie obtocz, wstaw na dobę do lodówki .Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Karkówkę  przełóż do natłuszczone go żaroodpornego naczynia. Mięso obficie posmaruj śmietaną. Piecz około półtorej godziny w temp. 150C. Kaszę z warzywami  ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Osącz z wody, wyjmij z torebek. Upieczoną karkówkę przestudź, pokrój na dość grube plastry. Podawaj na kaszy z warzywami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *