Składniki:
1 kg. karkówki
1 opakowanie zupy cebulowej
1 opakowanie zupy borowikowej
1/2 litra śmietany kremówki
sól
pieprz
1-2 torebki kaszy z warzywami
Wykonanie:
Karkówkę umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zupę borowikową i cebulową (proszki) wymieszaj. Posyp mięso, dokładnie obtocz, wstaw na dobę do lodówki .Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Karkówkę przełóż do natłuszczone go żaroodpornego naczynia. Mięso obficie posmaruj śmietaną. Piecz około półtorej godziny w temp. 150C. Kaszę z warzywami ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Osącz z wody, wyjmij z torebek. Upieczoną karkówkę przestudź, pokrój na dość grube plastry. Podawaj na kaszy z warzywami.