KARKÓWKA W ZIOŁACH

Składniki:

1i1/2 kg. karkówki

tymianek

czosnek

rozmaryn

cebula sól

pieprz

mąka ziemniaczana do sosu

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do 180  C. Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem.  ziołami ,solą, pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce .mięso z cebulą włożyć do rękawa foliowego ułożyć w brytfannie .Piec 60 minut .Na minut przed końcem pieczenia przeciąć rękaw i dopiekać mięso. Sos zlać do garnka i dolać wody do uzyskania odpowiedniego smaku. zagotować zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej i wody .Można dla lepszego smaku dodać łyżkę śmietany.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *