Składniki;

1 kg. karkówki w plastrach

3 ząbki czosnku

1/2 szklanki oleju lub oliwy

1 łyżka ketchupu Deweley

1 łyżeczka musztardy Prymat

2 łyżeczki przyprawy do grilla Prymat

pieprz zwykły

pieprz ziołowy

szczypta soli

 

Wykonanie;

 

Wyjmij plastry z karkówki z opakowania, następnie rozbij tłuczkiem delikatnie do grubości około 2 cm.Do dużej miski przelej oliwę lub olej , dodaj czosnek, musztardę i ketchup ,oraz pozostałe wszystkie przyprawy i dokładnie całość wymieszaj.Obtocz plastry karkówki w przygotowanej marynacie, ułóż w naczyniu mięso i schowaj do lodówki na całą noc .Następnego dnia przełóż plastry karkówki na tackę i smaż na grillu do momentu aż mięso będzie soczyste i miękkie.

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *