Składniki:

 

2 mrożone filety z dorsza

3/4 szklanki mąki

1/2 szklanki mleka

1 jajko

1/2 łyżeczki soli

1/2łyżeczki kurkumy

1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

1łyżeczka bazylii

olej

Wykonanie:

 

Filety rozmroź, odciśnij z nadmiaru wody, pokrój na nieduże kawałki. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko i mleko, zmiksuj (jeśli ciasto jest zbyt lejące, można dodać łyżkę mąki). Wsyp wszystkie przyprawy, wymieszaj. Olej rozgrzej na patelni. Każdy kawałek ryby dokładnie namocz w cieście, usmaż na złoty kolor z obydwu stron. Osącz z tłuszczu. Podawaj z keczupem lub sosem czosnkowym.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *