KASZANKA Z WARZYWAMI

Składniki:

3 pęka cienkiej kaszanki
2 cebule
2 pomidory
 duża czerwona papryka
3 ogórki kiszone
20 dag żółtego sera
keczup

sól

pieprz
 olej

Wykonanie:

Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy. Pomidory i paprykę myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Cebulę, ogórki, paprykę i pomidory kroimy w niewielką kostkę. Oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Z kaszanek usuwamy osłonki. Każdą kaszankę kładziemy na kawałku posmarowanej olejem folii aluminiowej. Środki pętek wypełniamy porcją warzyw. Polewamy keczupem i posypujemy serem. Starannie zawijamy.
Paczuszki układamy na blasze posmarowanej olejem. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180  °C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *