Składniki:

3 szklanki mąki

1 szklanka cukru

1 i 1/2 kostki masła roślinnego

6 jajek

szczypta soli

1 proszek do pieczenia mały

zapach cytrynowy

2 szklanki owoców kandyzowanych morele, ananas, papaja

2 szklanki bakalii orzechy włoskie, laskowe, migdały, rodzynki

Wykonanie:

Miękkie masło zmiksować z cukrem dodawać po jednym żółtku, szczyptę soli, proszek do pieczenia zapach i mąkę przesianą. Połączyć z ubitymi białkami. Pokrojone bakalie i owoce kandyzowane oprószyć łyżką mąki i dodać do masy. Wszystko wyłożyć do keksówki i piecz 60 minut w piekarniku w temperaturze 180C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *