Składniki:

Ciasto:

1/2 kostki masła

4 jajka

20 dag. mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

Ponadto:

25 dag. pieczarek

2 cebule

10 dag. żółtego sera

10 dag. wędliny (szynka, kiełbasa)

1 czerwona papryka

2 łyżki posiekanej natki

sól

olej

Wykonanie:

Ciasto:

Żółtka oddziel od białek,utrzyj z masłem. Wsyp przesianą mąkę i proszek do piecze nia, połącz. Białka ubij, wsyp sól. Delikatnie wymieszaj z ciastem. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wędlinę pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój. Cebule i pieczarki podduś na oleju. Ostudź. Przełóż do ciasta,dodaj ser, paprykę i wędlinę,posyp natką, połącz, przypraw. Masę włóż do formy keksowej. Piecz 50 minut w temperaturze. 180C

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *