KIEŁBASKI Z FRYTKAMI

Składniki;

1 mała cebula
1 mała czerwona papryka
3 łyżki oleju
1-2 łyżeczki proszku curry
100ml. bulionu100g. ketchupu
pieprz cayenne
sól
pieprz czarny
cukier
4 kiełbaski
800g. mrożonych frytek
tłuszcz do smażenia frytek

Wykonanie;

Cebulę z papryką oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce rozgrzanego oleju.Posypać proszkiem curry i chwilkę smażyć, wlać bulion doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 minut pod przykryciem.Dodać ketchup podgrzać wszystko razem.Sos doprawi pieprzem cayenne , solą pieprzem czarnym i cukrem.Kiełbaski podsmazyc na pozostałym oleju około 5 minut, pokroić w plastry i dodać do sosu.Frytki smażyć partiami w mocno rozgrzanym tłuszczu.Osączyć na ręczniku papierowymi posolić.Curry z kiełbasą i frytki wyłożyć na talerze, można podawać z majonezem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *