KIEŁBASKI Z OSCYPKIEM

Składniki:

 

6 kawałków kiełbasy śląskiej lub pokrojonej na porcje innej cienkiej kiełbasy, Np. toruńskiej, podwawelskiej

1 oscypek około 15 dag.

1 łyżka musztardy

2 łyżki oleju

 

Wykonanie:

Każdą kiełbasę natnij wzdłuż. Na patelni rozgrzej olej, połóż na niej kiełbaski rozcięciem w dół i ładnie je zrumień. Oscypek pokrój w słupki, cząstki lub grube plastry. Kiełbaski obróć, aby obsmażone rozcięcie znalazło się na górze. Kawałki sera smaruj z jednej strony musztardą i wkładaj w nadęcia kiełbasek .Kiełbaski zrumień od spodu, a potem przykryj i dosmaż na małym ogniu, tak by ser się roztopił. Podawaj na gorąco.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *