Składniki:

 

3/4 szklanki cukru pudru

5-6 jajek w zależności od wielkości

1 szklanka kisielu bez cukru smak według uznania

1łyżeczka proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę ,dalej ubijając dodajemy żółtkai ubijamy jeszcze   przez moment. Dodajemy przesiany kisiel z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w 180 C. 30 – 35 minut, tortownica wielkości 24 cm.

Krem:

750 ml. mleka

1 i1/2 szklanki cukru

7 łyżek kaszy manny zwykłej

2 łyżki kakao

300 gr masła

Wykonanie:

 

Ugotować kaszkę i ostudzić. Masło utrzeć na pulchną masę dodając ostudzoną  kaszkę i kakao. Biszkopt podzielić na trzy części przełożyć przygotowaną masą ,biszkoptu nie nasączamy . Wierzch biszkoptu ubrać według  uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *