Składniki:

1/2 kg. chudej  zmielonej wieprzowiny

20 dag. pieczarek

1  większa  cebula

1 jajko

1 żółtko

sól

pieprz

5 łyżek kaszy pęcak ugotowanej

 

Wykonanie:

Pieczarki drobniutko posiekać, cebulę pokroić drobniutki pokroić i przesmażyć na 1 łyżce oleju.Wszystko razem wyrobić na masę,uformował małe podłużne  paluszki,smażyć  w głębokim tłuszczu.Podawać z sosem czosnkowym.

Sos czosnkowy:

majonez

jogurt

czosnek

szczypior pokrojony drobniutko

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć wymieszać  razem przełożyć do sosjerki .Podawać do kotlecików mięsnych.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *