Składniki:

 

1/2 kg. mięsa mielonego Np. wołowiny

1/2 kg. pieczarek

2 strąki czerwonej papryki

1 duża cebula

10 małych ogórków kiszonych

rozmaryn

sól

pieprz

1duże jajko

1/2 szklanki śmietany 12%

5-7 łyżek przecieru pomidorowego

olej

bułka tarta

 

Wykonanie:

 

Pieczarki pokrój na plasterki, usmaż na oleju. Przypraw. Półtora strąka papryki pokrój w paski, podsmaż na oleju. Cebulę pokrój w piórka, usmaż na oleju. Ogórki pokrój w paski. Wszystkie warzywa wymieszaj z pieczarkami. Lekko podduś. Dodaj śmietanę i przecier. Mielone mięso wyrób z jajkiem, resztą pokrojonej papryki i bułką tartą (2-3 łyżki), przypraw. Z masy uformuj klopsiki, obtocz w bułce tartej, usmaż na oleju. Dodaj do warzyw, podduś, przypraw.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *