KOCIOŁEK WARZYWNY Z KIEŁBASĄ

Składniki:

 

1/2 kg. kiełbasy śląskiej

1duża cebula

1/2 kg. pieczarek

2 strąki papryki

20 dag. fasolki szparagowej

4 marchewki

cukinia

 2 ziemniaki

20 dag. kapusty białej

2 liście pora

2 liście selera korzeniowego

20 dag. przecieru pomidorowego

zioła prowansalskie

sól

pieprz

olej

Wykonanie:

Kiełbasę pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Papryki oczyść z nasion, pokrój na kawałki. Fasolkę oczyść, przekrój na pół. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Marchewki oczyść, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę i kiełbasę. Dodaj papryki, pieczarki, fasolkę i marchewki. Wymieszaj, duś na małym ogniu około 15 minut (w razie potrzeby podlej niewielką ilością wody). Ziemniaki obierz, pokrój w dużą kostkę. Cukinię umyj, pokrój. Razem z ziemniakami dodaj do gulaszu, duś kolejny kwadrans, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaj poszatkowaną kapustę, posiekane liście pora i selera oraz przecier pomidorowy, wymieszaj. Posyp ziołami prowansalskimi. Gotuj do miękkości. Przypraw do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *