Składniki;

Ciasto;

3 szklanki mąki pszennej
25 dag. margaryny
1/2 szklanki cukru
4 żółtka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie;

Wszystkie na ciasto zagnieść i wyłożyć na przygotowaną wcześniej blachę posmarowana i posypaną bułką tartą .

Masa kokosowa;

3 duże śmietany
1 szklanka cukru
4 białka
20 dag.wiórek kokosowych

Wykonanie;

Białka ubić na sztywno dodać wiórki kokosowe i śmietanę wymieszać wylać na ciasto.

Kruszonka;

20 dag.mąki krupczatki
10 dag.cukru pudru
10 dag.masła lub margaryny

Wykonanie;

Wymieszać aż powstanie sypka lekko wiórkowata. Posypać nią masę kokosową.Piec około 40 minut z termoobiegiem w 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *